Ontwikkelaars van Trine 4 hebben onlangs de komst aangekondigd van een nieuwe DLC gewijd aan de titel. De aanvullende inhoud, die wordt genoemd Melodie van het mysterie, zal beschikbaar worden gesteld tijdens de komende lente.

"Met een achterdochtige en losse geest zal de reis van Amadeus, Pontius en Zoya hen door zes nieuwe niveaus voeren, waar ze verbeterde vaardigheden onder de knie zullen krijgen door nieuwe puzzels op te lossen op basis van elementen zoals ijskappen, fakkels, magneten en kristallen."

Binnen de DLC keren de drie helden terug naar de Astral Academy om het mysterie van de eeuwige slaap te onderzoeken en op te lossen die alle studenten lijkt te hebben getroffen. De inhoud, volgens waar de jongens vandaan komen Frozenbyte, het zal zijn sterk verhaalgedreven. Er zullen dan de canonieke puzzels zijn, verdeeld over zes niveaus.