Na het gigantische waarschuwing vanwege auteursrechtklacht vorige maand en volgende excuses voor wat er is gebeurd, Trekken is klaar om de ervaring te verbeteren voor zowel kijkers als streamers, de belangrijkste slachtoffers van DMCA.

TrekkenBinnen een bericht op de officiële blog, kondigde het platform aan dat in de komende maanden, naast het creëren van speciale tools, in contact komen met de verschillende platenmaatschappijen om haar gebruikers een reeks nummers te bieden die kunnen worden gebruikt tijdens live shows zonder gevaar voor de bekende auteursrechtwetgeving:

“We hebben actief contact met grote platenmerken om mogelijke benaderingen van aanvullende licenties voor de Twitch-service te bespreken. Dat gezegd hebbende, zijn de huidige deals die ze hebben met andere services (die in de meeste gevallen een percentage van de inkomsten van videomakers bieden om ze te behouden) weinig zin voor Twitch. De meeste van onze makers gebruiken geen vooraf opgenomen nummers voor hun streams. We staan ​​open voor het creëren van nieuwe structuren die mogelijk werken met de service van Twitch, maar het zal even duren voordat het werkelijkheid wordt of niet. In de tussentijd werken we er hard aan om betere tools te maken waarmee je je clips kunt beheren en om je opties zoals soundtracks aan te bieden terwijl we alle opties verkennen.