In een tijd als deze dicht bij de nieuwe generatie consoles, lijkt het merkwaardige en onwaarschijnlijke nieuws zich te vermenigvuldigen. The Last Guardian zal de felbegeerde 60 fps op PlayStation 5 kunnen bereiken, maar alleen als gestart vanaf schijf.

Het auteurschap ondertekend door Fumito Ueda het zal opstartbaar zijn in achterwaartse compatibiliteit op de nieuwe Sony-console. De mogelijkheid om The Last Guardian a te spelen is ter beoordeling van de gebruiker in het bezit van de originele titelschijf 60 fps ma zonder HDR. De eerste versie van de titel was in feite verstoken van een framebegrenzer, een functie die later samen met de patch werd ingevoegd om precies de HDR te introduceren.

Daarom het spel starten zonder het bij te werken het is dus mogelijk om een ​​duidelijke verbetering van de vloeiendheid van de actie te verkrijgen, behoudens een kleine verzaking op puur esthetisch vlak.