PS5-geheugenDe afgelopen weken is de discussie over de beschikbare opslagruimte in consoles van de volgende generatie onderwerp van discussie geweest. Als voor Xbox Series X is ongeveer 802 GB boven 1 TB van nominaal geheugen, op PS5 zakt naar 667 GB bij een verlaging van 825 GB. Beide zijn SSD's nogal ruim die gebruikers waarschijnlijk niet veel kopzorgen zullen bezorgen, vooral gezien het feit dat games ook kunnen worden overgezet naar een gewone externe harde schijf die voor een handvol euro's beschikbaar is.

Maar het is precies hier dat een kleine kritiek van de console geproduceerd door Sony verbergt: PS5-games kunnen niet worden overgedragen naar externe opslag. Volgens wat naar voren kwam in de analyse van Digital Foundry, geeft de machine de mogelijkheid om alleen PS4-titels te verplaatsen, niet om de volgende generatie te tonen. Een nogal merkwaardig gebrek, aangezien de Xbox Series X deze bewerking stilletjes mogelijk maakt. Op de thuisconsole van Microsoft kunnen alle games, zowel de next-gen-games als de games die beschikbaar zijn in achterwaartse compatibiliteit, worden overgezet naar elk extern opslagmedium, zelfs als alleen de laatste dan daadwerkelijk vanaf hen opstartbaar blijft. Met PS5 kun je in plaats daarvan oude gen-titels overzetten en starten, maar die exclusief voor de nieuwe Sony-console kunnen niet op externe harde schijven worden opgeslagen om tijdelijk ruimte te besparen.

Iets meer vervelen voor gebruikers, dat volgens Digital Foundry moet het zo snel mogelijk worden opgelost, misschien wel wanneer de mogelijkheid wordt geboden om een ​​extra compatibel NVME-geheugen in het PS5-uitbreidingsslot te installeren. Een functie die op zijn beurt zal verschijnen na de officiële lancering van de console.