Maar we willen het hebben over al die gamers die, slaven van de hype, de domheid van hun aankopen niet beseffen? Nou, de controverse van vandaag had er weer een moeten zijn, maar ik kon niet anders dan je vertellen over mijn ervaring met benadering van het volgende gen.

Begin september 2020

"Een van die vele avonden in september: mistig, saai, saai van een overdosis ..." zei J AX in zijn tweede album samen met Article 31 en dit is precies hoe ons verhaal begint. Bij het spelen op de pc merk ik een zekere inspanning van mijn configuratie bij het draaien van sommige titels. In dit geval was ik net begonnen met de remastered Halo. Naarmate de uren verstrijken, wordt het probleem erger, totdat het tot talrijke en onverbiddelijke problemen leidt blauwe schermen. Een van de RAM-banken had me weer in de steek gelaten. Het was de derde bank in twee jaar tijd in brand gestoken. Overgenomen door woede en wanhoop besluit ik, met de niet een beetje heftigheid die me zo onderscheidt, dat mijn carrière als pc-speler voorbij zou zijn omdat ik het onderhoud zat was en al die saaie kleine dingen die je nooit meer wilt doen na een dag vol werk. Om de beslissing te bezegelen, formatteer ik alles en installeer ik Ubuntu.

Dit is echter niet het onderwerp van de controverse.

21 september 2020

Microsoft koopt Bethesda. Een donderslag bij heldere hemel. Iets begint in mij geboren te worden. Een slinkse figuur die in staat is om overhaaste keuzes te maken zonder op zijn portemonnee te letten. Kortom een ​​behoorlijk grote aap.

Ik beslis de volgende dag pre-order Xbox Series S. Ik wil de pc niet meer gebruiken en heb geen plannen om binnen afzienbare tijd een 4K-tv te kopen. Bovendien heb ik mezelf altijd goddelijk gevonden Xbox Game Pass, daarom denk ik er op 22 september, de dag waarop de reserveringen open zijn, niet te veel na.

Onbepaalde dag van september

Onweer boven Genua. Ik keek naar een documentaire op de pc. Ik sta op om te gaan AAAAAHHHHHH bliksem valt recht op mijn gebouw. Ik woon trouwens op de bovenste verdieping. Afgezien van alle bellen van de ontplofte intercoms, lijkt er geen grote schade te zijn. Pardon, ik was het vergeten: pc-moederbord en modem smolten. Catastrofe.

Oktober 2020

Dus besluit ik een klein beetje te investeren om mijn pc te repareren. Natuurlijk zijn de moederborden met de socket die ik nodig heb niet meer in productie, dus ik moet ook de processor vervangen en natuurlijk een paar RAM-banken kopen (verdomme). In de tussentijd verander ik van internetoperator en word ik officieel lid van de elite-clan van gigabit-gebruikers. Ik installeer Windows en word weer een pc-gamer, althans om het geld dat aan de operatie is besteed te rechtvaardigen.

Kortom, ik had ook een pc nodig om te kunnen werken; Ik zou niet zonder kunnen.

De controverse

05 november 2020

Ik lees de recensies van Xbox Series X en vooral Series S. Ja, oké, het is niet spannend, maar voor mijn gebruik is het prima. Ondertussen komt er een e-mail van Amazon binnen met een bevestiging van de bezorgdatum die is ingesteld voor de eerste dag van de console. Juist op dat moment klikt er iets: de aap op de schouder heeft definitief de dozen gebroken, terwijl ik in een verborgen hoekje van mijn brein mezelf voor mijn innerlijke zelf bevind dat me met extreme elegantie een simpele vraag stelt:

"Maar wat doe je met een Xbox?"

Um ... boh! Ik heb een pc die absoluut geschikt is voor 1080p. Natuurlijk heb ik geen ray tracing, maar wat maakt het uit. Volgend jaar ga ik waarschijnlijk naar een nieuw huis en dan moet ik zeker een nieuwe tv kopen, maar tot die tijd zou ik met een Series S precies dezelfde dingen doen als vandaag met een speciale pc en Xbox Game Pass.

Pre-order helaas geannuleerd.

Jongens, de controverse van vandaag is niet alleen nuttig om jullie te vertellen over mijn trieste verhaal. Hype is een echte klootzak en dat weten bedrijven. Ik gooide bijna (om zo te zeggen) 300 euro weg om die aap zijn mond te houden. Hier, geloof me, neem het terwijl je tijd hebt en versla het.