Aangekondigd tijdens de Gamescom 2019, Kerbal Space Program 2 is een titel die een periode blijft leven ontwikkeling hel, niet alleen veroorzaakt door de wereldwijde pandemie, maar ook door enkele interne conflicten.

Na uitstel tot najaar 2021 en de verandering van studie door Take-Two, komt er weer een uitstel van de ruimtesimulator bij 2022. Het nieuws kwam aanvankelijk via een belastingaangifte door Take-Two, gevolgd door de officiële bevestiging de creatief directeur van het spel Nate Simpson:

“Ik zal de patch nu afbreken: Kerbal Space Program 2 zal in 2022 worden uitgebracht in plaats van in de herfst van 2021. Ik weet dat het frustrerend is, vooral gezien het feit dat dit niet de eerste keer is dat we ons schema hebben aangepast. We wisten dat we voor een enorme technische en creatieve uitdaging stonden toen we aan het project begonnen. We hebben keer op keer van deze community gehoord dat kwaliteit voorop staat, en we denken op dezelfde manier. Het is niet genoeg om een ​​paar nieuwe functies te creëren - ze moeten met elkaar worden verweven tot een stabiel en verfijnd geheel. We creëren een stabiele basis waar spelers en modders nog tien jaar of langer op kunnen vertrouwen. Dit leidt tot het oplossen van problemen die nooit zijn opgelost, en het kost tijd. "