Over een paar dagen zal de nieuwe generatie consoles zijn officieel beschikbaar. Voor degenen die niet hebben geboekt, kan het echter erg moeilijk zijn om PlayStation 5 in winkels te vinden. Sony heeft namelijk aangekondigd dat zelfs in Japan, waar de console wordt geproduceerd, alle units zijn al uitverkocht. 

tweede Video Game Chronicle daarom zijn alle PlayStation 5 die bestemd zijn voor winkels in Japan al verkocht, en het ongemak zou te wijten zijn tot het zeer hoge aantal bestellingen. 

Sony heeft ook aangekondigd dat het geen evenementen in de winkel zal houden voor de lancering van de console, vanwege de tweede golf van de Coronavirus-pandemie. Het bedrijf heeft zijn klanten ook gevraagd om pas naar de winkel te gaan als ze zeker weten dat hun console beschikbaar is. om drukte te vermijden. 

Volgens schattingen van Sony, zal de console het succes van zijn voorgangers herhalen door de 100 miljoen verkochte exemplaren.