Tijdens de eerste lockdowns in maart als gevolg van de coronavirus, de oprichter van Valve en Steam Gabe Newell raakte vast in Nieuw-Zeeland samen met enkele collega's na het sluiten van de grenzen. Om het land te bedanken voor zijn gastvrijheid, zal de miljardair een speciaal ruimteprogramma starten: zal een kabouter de ruimte in lanceren.

Dit titanium model is gemaakt door Wesa werkplaats door de techniek van afdrukken in 3D, geïnspireerd door de kabouters in Half-Life 2, zal de komende dagen door het bedrijf worden gelanceerd Rocket Lab en zal een speciaal livestream-evenement hebben. Bovendien heeft Newell aangegeven dat hij zal doneren 1 dollar voor de pediatrische afdeling van het Starship Children Hospital in Auckland voor elke toeschouwer die tijdens het evenement is aangesloten.

Kortom, het is nu duidelijk: een stukje overlevering van Half-Life zal de ruimte bereiken voorafgaand aan de aankondiging van Half-Life 3.