Xbox Game Pass Todd Howard

Todd Howard, directeur van Bethesda Game Studios, over gesproken Xbox Game Pass en voordelen die zowel voor gamers als vooral voor ontwikkelaars in de toekomst zal brengen.

Volgens Howard, abonnementsdiensten leiden tot een algehele verbetering van de productkwaliteit, zoals blijkt uit wat er is gebeurd in de wereld van tv-series.

“Abonnementen zijn aangeslagen en nu zie je kwaliteit in dramaseries en historische fictie. Dit is waar videomakers naartoe kunnen gaan en vervolgens kunnen creëren wat het publiek wil. En het is logisch voor iedereen: de mensen die de kosten dekken, de mensen die creëren en de mensen die consumeren. Dit is wat er gebeurt met videogames dankzij zaken als Game Pass ”.

Volgens de leidende figuur in het Bethesda-huishouden, zo'n economisch model verlicht ook de druk op softwarehuizen die zich wat minder zorgen hoeven te maken over het succes van hun titel.

“Er zijn titels, zoals sommige avonturen, die economisch niet logisch zijn als ze worden aangeboden voor $ 60, soms zelfs voor slechts $ 30 als iemand ze maar vijf of zes uur speelt, maar in een systeem als dit zijn ze volkomen logisch. Het zal veel mensen doen denken: 'Hé, ik had dit kunnen proberen en ik zou het op geen andere manier hebben gedaan'. En makers kunnen produceren zonder de last van 'Zal het lukken? Zullen we er nog een kunnen maken? '. Ik ben buitengewoon optimistisch over wat de Game Pass inhoudt, niet alleen voor de spelers, maar ook voor de ontwikkelaars die zich vrijer kunnen voelen over wat ze kunnen creëren ”.

De Game Pass zal de kwaliteit van games dan ook niet verminderen volgens Todd Howard, die net bijgekomen met Bethesda en het moederbedrijf ZeniMax van Xbox Game Studio's.