Herinner je je de aankondiging van Diablo Onsterfelijken, de mobiele spin-off van de actie-RPG-serie van Blizzard aangekondigd tijdens de BlizzCon 2018? Wat door velen wordt herinnerd als een duidelijke splitsing tussen het bedrijf en zijn gebruikers, kan ook gevolgen hebben voor andere franchises van de Amerikaanse gigant.

In feite, tijdens een recente ontmoeting met investeerders, i Activision Blizzard Top Executives hebben de winstgevende mogelijkheden van mobiel als platform in twijfel getrokken, vooral na het succes van Call of Duty: mobiel die onlangs in totaal 300 miljoen downloads bereikte.

Dit is wat werd verklaard door de president en COO van Activision Blizzard Daniel Alegre:

“We moeten ervoor zorgen dat onze franchises aankomen op de miljarden mobiele apparaten die momenteel beschikbaar zijn. Dat is onze grootste kans en we investeren aanzienlijke bedragen om van de markt te profiteren en al onze franchises naar de toekomst te brengen. "

De toekomst van Activision Blizzard draait om microtransacties en gratis games, in plaats van projecten zoals Diablo IV Overwatch 2?