Via een post op PlayStation-blog, de producent van Final Fantasy XVI Naoki Yoshida wilde de opening van de website gewijd aan het laatste hoofdstuk van de historische Square Enix-saga. Verschillende zijn binnen ingesloten nieuwe info over de gamewereld en over de personages die al bekend waren tijdens de eerste trailer die vorige maand werd uitgebracht.

De evenementen van het spel zullen plaatsvinden in het land van Valistea,  "Land of Mother Crystals" en verdeeld in verschillende koninkrijken die hun macht en invloed op hen baseren. Elk van deze bevoegdheden heeft aan zijn kant een Eikon, een heraut in staat roep krachtige wezens op met dodelijke vernietigende kracht. Als sommige van deze landen te maken hebben met deze oproepers "Met fluwelen handschoenen"; net zo veel mensen zien ze als oorlogswapens en niet als mensen.

In Rosaria's Kingdom leven de broers Clive, Joshua en Jill vreedzaam binnen de familie Rosfield, op zoek naar een doel. Na een tragisch ongeluk waarbij de donkere Eikon Ifrit verscheen, zal hun leven voor altijd veranderen.

Met een kleine voetnoot bevestigde Naoki Yoshida dat later tijdens de 2021 belangrijk nieuws en updates over de ontwikkeling van de titel komen eraan.