Na de halve teleurstelling van het eerste deel van de Zwaard en schild Pokémon, hoe het zich zal hebben gedragen Game Freak met de tweede inhoud, getiteld "The snowy lands of the crown"?

Keer terug naar Galar, voor de laatste keer

Zoals al is gebeurd voor de eerste deel van het pakket, zodra de game is bijgewerkt, krijg je de pas om dit nieuwe avontuur aan te gaan. Als we Corona in de hand passeren, gaan we opnieuw naar het station van Brassbury voor wat, opnieuw, een eenvoudige overgangsscène naar het nieuwe gebied zal zijn. Zodra je uit de trein stapt, wordt de pokédex bijgewerkt om de vele aanwezige monsters te kunnen registreren Landa Corona, het besneeuwde land van de titel, het ware steunpunt van deze tweede inhoud. Zodra je het station verlaat, ontmoet je de hoofdpersonen van de ervaring: Peony en haar - ietwat geïrriteerde - dochter genaamd Nia. Dit eerste gevecht brengt ons terug naar het niveau-schaalsysteem op basis van medailles die al in het eerste deel van de uitbreiding zijn getest. Zodra het gevecht voorbij is, is de Crown Rift klaar om verkend te worden.

De GGGiovane-taal is ook terug in dit tweede deel

Nieuwe modus en oude bekenden

Na het verkennen van de eerste besneeuwde landzone, duwt de plot de speler naar de eerste exclusieve modus die is geïntroduceerd met deze extra inhoud: deDynamax-avontuur. Al getoond tijdens de direct, dit is niets meer dan een ondergronds labyrint genaamd Dynatana waarin je je weg kunt vinden met een geleende Pokémon. Hier, nadat je met drie andere trainers een reeks monsters hebt geconfronteerd zoals in de raids van de game, kom je oog in oog te staan ​​met een legendarisch wezen uit eerdere games.

Terwijl enerzijds de vreugde van het zien van de mythologische wezens die de geschiedenis van het merk en van onze kindertijd schreven onmiskenbaar is, anderzijds het gevoel dat Game Freak deze personages heeft ingevoegd zonder ze te contextualiseren in de spelwereld van Pokémon Sword en Shield is erg sterk.

Naast het Dynamax-avontuur is er ook een nieuwe wedstrijd genaamd "Toernooi van de Galar-sterren", een 2v2 single eliminatietoernooi met kampioenen die al bekend zijn in het basisspel. Een kort en zeker merkbaar haakje gewijd aan het competitieve haakje dat pas aan het einde van de uitbreiding verschijnt.

Tot ziens, beste rivaal

Indiana Pokéjones

Eenmaal in het dorp Freezedale begint de verhaallijn van de DLC. Dit richt zich op de legendarische Pokémon van Landa Corona, tussen vergeten goden en verbindingen met mythologische wezens uit andere reeds bezochte regio's. Het verhaal is verdeeld in drie hoofdmissies, die elk de speler ertoe brengen het nieuwe gebied wijd en zijd te verkennen om de "mysteries" op te lossen die verband houden met de majestueuze bewakers van dit besneeuwde land. Hoewel we zeker niet kunnen praten over een krachtig en innovatief verhaalcomponent, verleiden de speurtochten - vooral de eerste - de speler om meer te ontdekken over de legendes rond de mysterieuze Pokémon en de landen die ze beschermen. Onder deze is de tweede waarschijnlijk degene met de minste beet vanwege banaliteit van de voorgestelde puzzels, maar het is nog steeds niet saai.

Beste komische gordijn in de game

Zoals door Game Freak zelf is bevestigd, is deze inhoud gewijd aan het verkennen van de besneeuwde landen, en we kunnen vol vertrouwen zeggen dat dit waar is. Je ontdekt en hebt er plezier in.

De Copperajah in de kamer

Laten we het hebben over de olifant in de kamer of, in dit geval, de Copperajah: dal technisch oogpunt dit tweede deel van de uitbreiding heeft ook dezelfde problemen als het basisspel en het Solitary Isle of Armor. De omgevingen zijn groot maar leeg, de animaties van personages en Pokémon beperkt, de veelhoekige massa van de natuurlijke elementen nog steeds beschamend en de dansende framesnelheid.

Snowy landt Pokémon
Sfeervol eh, echter ...

Er moet echter een applaus worden gegeven op de nieuwe audiotracks aanwezig op enkele opvallende momenten van de plot die, tussen herschikkingen van historische OST en nieuwe nummers, nooit saai zijn.

Pokémon is dood, lang leve Pokémon

Zo komt er een einde aan de achtste videogame-generatie van dit meer dan twintig jaar oude merk. Een generatie die waarschijnlijk het minst memorabel zal worden. De levenscyclus van Sword and Shield eindigt met het met sneeuw bedekte land van de kroon, een aanvullende inhoud die, na zich in juni vorig jaar aan de wedstrijd te hebben gewijd, onthoud - zij het op kleinere schaal - het wonder van het verkennen van een wereld geregeerd door mythologische wezens, de verbazing om ze van aangezicht tot aangezicht te vinden en de sensatie om ze te vangen. Alleen al hiervoor zou de uitbreiding het waard zijn om te worden gekocht, ware het niet dat de bovengenoemde legendes - behalve Calyrex - met geweld lijken te zijn ingebracht, zonder een vleugje plot om hun bestaan ​​te verklaren. Als je de plot in de Pokémon-games als een simpele franje beschouwt, stort je jezelf zonder aarzelen in de uitbreiding, anders reken je de rekensom in je zak.

Nu vereist de saga een echte kwantumsprong. Een sprong die zou kunnen komen dankzij de recente verhuizing van de Game Freak-kantoren in de buurt van die van Nintendo. In afwachting van de negende generatie zou een sprong naar de Crown Rift je de charme van de Pokémon-wereld kunnen laten herontdekken.