Geïnterviewd door Eurogamer, Epic's wereldwijde creatieve directeur Donald Mosterd sprak uitgebreid over de laatste samenwerking tussen Fortnite en het universum Marvel.

Na de evenementen gewijd aan Marvel Cinematic Universe en specifiek voor de stripwereld, met het evenement Nexus-oorloglijkt het softwarebedrijf bereid zijn eigen kennis verder uit te breiden in-game universum.

“We hebben besloten om dit seizoen Nexus War te noemen om het het begin te maken van vele en meer integraties met Marvel, die al gepland zijn voor de komende jaren. Dit is niet het einde van een reis van drie jaar, het is slechts het begin. " 

Tijdens het interview herhaalde Mustard herhaaldelijk hoe Epic het verhaal van Fortnite opbouwt rond het hoofdeiland en rond de verwachtingen van de gemeenschap, door verschillende adressen verborgen in de Fortnite mythologie.