Xbox-serie XXbox Series X (evenals Series S) heeft een kleine knop aan de voorkant van de console, vlakbij de USB-poort. Hoewel dit is ontworpen om de machine te combineren met de speciale controller en speciale accessoires, verbergt het eigenlijk een tweede functie.

Volgens wat er werd gezegd da Major Nelson, per eeuw Larry Hryb, de knop is ook voorzien van een infrarood ontvanger, handig voor het gebruik van bepaalde randapparatuur, zoals afstandsbedieningen van eerdere Xbox-consoles.

“De Xbox One Media Remote zal ook blijven werken op de Xbox Series X | S als onderdeel van ons streven naar achterwaartse compatibiliteit van bestaande accessoires. Het ontwerpteam verstopte een infraroodontvanger in de koppelingsknop ”.

De functie, zoals vermeld, stelt gebruikers in staat om alle oude accessoires te gebruiken die deze technologie ondersteunen: hoewel het nauwelijks vaak zal worden gebruikt, hierdoor kunnen spelers profiteren van de randapparatuur die is gekocht voor de consoles die al in hun bezit zijn op de Xbox Series X (en zijn "kleine zusje"), zonder dat u de nieuwe speciale producten hoeft aan te schaffen. Een klein gemak dat de toewijding van Microsoft onderstreept om compatibiliteit tussen de verschillende Xbox-generaties te ondersteunen.