Het was voorspelbaar dat Twitch's actie tegen DMCA-overtredingen door streamers gemengde reacties zou veroorzaken. Naast wat we allemaal hadden kunnen verwachten, was er echter ook een minder verwachte, door de creatief directeur van Stadia Alex Hutchinson. 

“Streamers maakten zich zorgen over het verwijderen van hun inhoud vanwege de muziek die ze gebruikten zonder te betalen, zouden zich meer zorgen moeten maken dat ze niet eens betaalden voor de games die ze streamen. Als een uitgever besluit zijn rechten te doen gelden, is het voorbij.
De waarheid is dat steamers zouden de ontwikkelaars moeten betalen en de uitgevers van de spellen die ze uitzenden. Ze moeten licenties kopen zoals elk ander bedrijf voor de inhoud die ze gebruiken "


Twee simpele tweets die verontwaardigde reacties veroorzaakten van streamers over de hele wereld, inclusief Italië. Het moet onmiddellijk duidelijk worden gemaakt dat, zoals we in dit hoofdartikel hebben uitgelegd, Hutchinson heeft gelijk. Alleen omdat uitgevers en ontwikkelaars de wet niet handhaven, wil nog niet zeggen dat de wet niet bestaat.

Videogames vereisen, net als elke andere vorm van entertainment die onder de DMCA valt, een licentie om voor commerciële doeleinden te worden gebruikt en in het openbaar te worden weergegeven, een licentie die zeer zelden wordt verkocht naast veelgebruikte versies van de game. Dit maakt het eigenlijk streaming op Twitch in openlijke overtreding van de meest wijdverspreide copyrightwetten. 

De reacties van de streamers deden de antennes echter omhoog a Google, die meteen benadrukte dat de uitspraken van Alex Hutchinson het bedrijf niet vertegenwoordigen. 

ook in de Twitter-bio van Hutchinson ondertussen zijn er enkele veranderingen opgetreden. Was de ontwikkelaar voorheen "creatief directeur van Stadia", nu is hij creatief directeur "@ SG&E Montreal Studio". Naast deze specificatie heeft de ontwikkelaar ook een "ALLE MENINGEN MIJN EIGEN", om de persoonlijke aard van het account te benadrukken.