Uitgebracht in 2013 voor Nintendo 3DS, Pokémon X & Y zijn een paar veelbesproken titels, zelfs vandaag de dag. Als we aan de ene kant de overgang naar 3D-graphics hebben, aan de andere kant hebben we een plot en karakters die slecht gedefinieerd zijn en gemakkelijk vergeten worden.

En hoewel er voorwaarden waren voor een vervolg, gingen de geruchten veel Pokémon ZGame Freak besloten om verder te gaan met het ontwikkelen van het zon maan: de twee titels van de zevende generatie die later verder werden uitgebreid naar Ultra Sun & Ultra Moon. Volgens een ontwikkelingsversie van de laatste was Pokémon Z echter geen eenvoudig gerucht.

In feite, door de datamining van deze gelekte versie van Ultra Sole, de gebruiker MrCheeze vond verschillende referenties en bestanden met betrekking tot de regio Kalos (version_calos_reserve) en tijdelijke aanduidingen die de aanwezigheid van een jonge Red en een nieuwe leidende coach. Bovendien gaan de aanmaak- en wijzigingsdatums van de bestanden terug tot een periode tussen Oktober 2014 en mei 2017.

Op dit punt is de opname van Zygarde Forma 100% en Kalos-karakters binnen de zon en de maan kunnen worden beschouwd als een beetje smaak van het ongrijpbare Pokémon Z / X2 en Y2, spellen die we helaas nooit met onze ogen konden zien. "C'est dommage."