Met de overname van Zenimax en Bethesda van Microsoft, veel fans van Fallout, Skyrim, Ondergang vooral PlayStation ze bleven twijfelen over de toekomst van het softwarehuis op hun platform. En hoewel Microsoft het snel bevestigde dat de exclusiviteitsafspraken over de reeds aangekondigde games worden gerespecteerd, Is Phil Spencer niet erg overtuigd van het ondersteunen van de blauwe console in de toekomst.

Phil Spencer Xbox BethesdaTijdens een interview voor Kotaku trok de Xbox-baas terug wat er in was gezegd precedenza over de mogelijke release van de spellen voor andere platforms, met vertrouwen en specificatie als Microsoft het hoeft niet buiten Xbox te verkopen, PC e Game Pass om de 7.5 miljard dollar die tijdens de onderhandelingen zijn uitgegeven, terug te vorderen, met name voor aandelen zoals De Ouder Scrolls VI:

"Met xCloud, PC, Game Pass en onze console ben ik niet verplicht om die games naar andere platforms te brengen dan degene die we ondersteunen om onze deal te laten werken, wat dat ook moge betekenen."

Kortom, misschien voor Bethesda-titels van hetzelfde kaliber en budget als Ori en de Wil van de Wisps Microsoft zal een oogje dichtknijpen en iedereen op elk platform laten spelen; maar voor titels als starfield of de eerder genoemde The Elder Scrolls VI, "Ik ben bang dat het een groot nee is."