Aangekondigd tijdens de 10e verjaardag van League of Legends, Wild Rifts is een vereenvoudigde en geoptimaliseerde versie van de meest gespeelde MOBA ter wereld voor platforms mobiel console duidelijk ontwikkeld door Riot Games. Tot op heden is de titel nog niet in handen van de spelers gekomen, maar een recente persbericht hoopt de komst van een Open beta.

Op 27 oktober 2020 zullen de weinige vooraf geregistreerde gebruikers in de Android- en iOS-winkels deze nieuwe versie van de strategische titel van dichtbij kunnen ervaren. Deze eerste proeffase beperkt zich echter tot de volgende landen: Indonesië, Japan, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Zuid-Korea, Thailand, Brunei, Cambodja, Laos, Myanmar en Oost-Timor!

Maar maak je geen zorgen: Europa en Afrika worden vanaf December 2020, terwijl ik US zal het laatste wiel van de wagen zijn en de moeite waard zijn spring 2021. Kortom, het zal even duren voordat je League of Legends: Wild Rifts kunt spelen maar we spelen toch voor de Amerikanen.