Gisteren 14 oktober veel eigenaren van PlayStation 4 zijn verschillende soorten problemen tegengekomen als gevolg van de nieuwe Firmware-update voor Sony-console. 

Veel boze gebruikers zijn massaal naar sociale media, Twitter en Reddit gekomen, met een reeks fouten en storingen veroorzaakt door de nieuwe update. De meest voorkomende foutcodes zijn de WS-44369-6, WS-36770-3 en WS-37505-0, waarvan de eerste twee geen correspondentie hebben in het technische ondersteuningssysteem van Sony.

Het enige teken van Sony dat het het probleem op zijn officiële sites heeft erkend, verschijnt op de PSN-servicestatus, waar enkele problemen worden gemeld voor online services. De problemen die gebruikers het vaakst rapporteren, zijn inderdaad het verdwijnen van de vriendenlijst, voicechat en partychat. 

De internationale profielen van Playstation op sociale netwerken geven geen enkele vorm van communicatie over het probleem. Alleen de Japanse gaf de nadelen toe en er zou een onderzoek gaande zijn om de oorzaken te achterhalen.