In de afgelopen uren Bandai Namco Entertainment kondigde aan dat de release van Digimon overleeft was weer uitgesteld, met een startvenster dat nu is ingesteld na de lente van 2021. 

Om aan te kondigen dat het dezelfde producent van het project was, Habu Kazumasa, die via een Tweet op het officiële profiel van de game legde hij uit dat de vertraging in de release van Digimon Survive te wijten is aan de problemen in verband met de wereldwijde pandemie van COVID-19, die het werk van het ontwikkelteam vertraagde vanwege gedwongen slim werken.

Dit is echter niet de eerste keer Digimon overleeft is uitgesteld. De titel werd namelijk oorspronkelijk op de markt verwacht einde van de 2019, maar door ontwikkelingsproblemen moesten Bandai en Toei de wedstrijd een jaar uitstellen. Deze 2020 was echter niet vriendelijk voor het team van ontwikkelaars, die opnieuw merkten dat het werk vertraagd werd, dit keer voor veel grotere oorzaken dan zij.