Sony verwacht tegen het einde van dit boekjaar 7 miljoen PS5's te verkopen. Haalbaar doel of utopie?

Geïnterviewd door de Naver-site, de CEO van Sony Interactive Entertainment Jim Ryan had de gelegenheid om te praten over de lancering van PlayStation 5. Het bedrijf verwacht een betere marktintroductie dan die met PS4, hoewel dit absoluut positief was, waardoor Sony de verkoop van Xbox One vanaf de vroegste levensfasen kon overtreffen van consoles. Sony is van plan zichzelf te overtreffen door bijna te verkopen twee miljoen consoles per maand vanaf de dag van de lancering tot en met 31 maart 2021. Door een simpele berekening uit te voeren, betekent dit plaatsen 7 miljoen PS5 in het eerste fiscale jaar van de volgende generatie.

Zal Sony in staat zijn om opnieuw te overwinnen of, tussen communicatiefouten en boekbaarheidsproblemen, zal het zijn doel niet bereiken? We zullen er de komende maanden achter komen, in de tussentijd herinneren we je eraan dat PS5 vanaf 19 november.