Genshin Impact, het spel Breath of the Wild-achtige ontwikkeld door MiHoYo, het lijkt de titel van het moment te zijn. Iedereen heeft het erover en iedereen waardeert de inspanningen van de ontwikkelaar om de fundamenten van de Nintendo-titel te herwerken om iets nieuws te creëren. Maar zelfs dit is niet genoeg om te overleven Chinese overheid en zijn methoden van censuur.

Volgens de onafhankelijke journalist Kazuma Hashimoto, zou de chat die in de nieuwe Action RPG is geïntegreerd, woorden als censureren Taiwan en Hong Kong. Binnen een paar uur ging de clip viraal over het netwerk en veroorzaakte grote schade aan de officiële subreddit van het spel.

Volgens de woorden van de bekende influencer Daniel AhmadWerd MiHoYo (softwarehuis in China) gedwongen - volgens sommige wetten opgelegd door de Chinese overheid - om dit soort censuur te implementeren, om te voorkomen dat er politieke discussies in het spel ontstaan ​​en om het even welke boodschap blokkeren "Dat zou de integriteit van de nationale eenheid kunnen schaden".

Leuk weetje: het lijkt erop dat deze censuurmethode al enkele problemen of bugs heeft veroorzaakt door de woorden "Tibet", "woorden" en "vijanden" te censureren.