PS5 zal een grote verandering in Japan betekenen. Het land past zich aan de westerse standaard aan door de bevestigingsknop van de cirkel naar de X te verplaatsen.

Het lijkt misschien een kleinigheid voor ons westerlingen, maar voor het land van de rijzende zon betekent deze verandering een grote stap in de richting vanuniformiteit van een enkele standaard. De Japanners hebben deze eigenschap altijd op de pads gehad PlayStationDit komt omdat in Japan het symbool voor ok de cirkel is die wordt gevormd door duim en wijsvinger samen te voegen, terwijl het kruisen van de armen of de twee indexen nee aangeeft, of een verbod in het algemeen. Dit systeem wordt ook gebruikt bij tests, waarbij een goed antwoord wordt gemarkeerd met een cirkel en het verkeerde antwoord met een x.

Sony bevestigde deze wijziging met de volgende woorden:

“De bevestigingsknop wordt universeel verplaatst naar X voor PS5. Aangezien de spellen in veel landen worden gedistribueerd, is het logisch om verschillen in toetsindeling tussen systemen en games te vermijden "

Een belangrijke verandering die zeker voor veel afleveringen van verwarring onder Japanse spelers zal zorgen, in ieder geval tijdens de vroege stadia van het spel.