Zoals een paar dagen geleden werd verwacht, Masahiro Sakurai een ander gehost Super Smash Bros. Direct geheel toegewijd aan Steve en Alex, de twee nieuwe personages die behoren tot de wereld van Minecraft.

Vergeleken met de andere personages kan Steve op één personage rekenen beperkte mobiliteit niet meer dan een paar centimeter in de lucht kunnen stijgen zonder de hulp van de dubbele sprong. De complete moveset weet dit gebrek echter te compenseren. Steve kan inderdaad vliegen met Elytra, gebruik de trolley en rails om over je tegenstanders heen te rennen, bouw blokken om door de lucht te bewegen en het herstel van de vijand te blokkeren of waarom niet ambacht en verbeteren hun wapens tot hun beschikking.

Hiervoor zal de speler moeten ondermijnen binnen het podium op zoek naar de materialen die nodig zijn om optimaal gebruik te maken van de moveset: ijzer, hout, redstone, alle belangrijkste materialen van de titel Mojang zijn verspreid over de verschillende fasen van het spel, het ontwikkelingsteam dwingen om ze te herprogrammeren. Steve & Alex zijn vanaf volgende beschikbaar Oktober 13 2020, samen met de nieuwe fase Minecraft Wereld en 7 nieuwe soundtracks met een thema.

Ook komt er samen met Steve een nieuwe golf van Mii-kostuums die de introductie zal zien van: Varkenklimplant Diamantpantser van Minecraft, Gil da Toren van DruagaBombermanTravis Touchdown da No More Heroes, de serie van Suda51.