Het was beloofd door de ontwikkelaars en uiteindelijk uitgebracht. TaleWorlds Entertainment, ontwikkelaars van Mount & Blade 2: Bannerlord, hebben de officiële tool voor modding van hun spel.

U kunt de kit downloaden via de toollijst van Stoom zolang je de game hebt geïnstalleerd en bijgewerkt. Met de kit heb je toegang tot een scène-editor met een groot assortiment aan tools waarmee je terrein kunt bewerken, importeren en exporteren, nieuwe objecten kunt invoegen, paden kunt bewerken en meer. Er zijn ook een heleboel bron-editors waarmee je alles kunt bewerken, van texturen tot skeletten van personages enzovoort.

Zelfs zonder de officiële tools had de Bannerlord-gemeenschap het nog steeds druk met het vullen van de pagina's met Nexus Mod. Met deze tool zal het mod-volume zeker alleen maar aanzienlijk toenemen.