Tijdens het Google Late Night-evenement op 30 september onthulde de gigant Mountain View een nieuwe Chromecast, uitgerust met Google TV, geprijsd op $ 50.

Op hetzelfde evenement maakte Google dat echter ook bekend stadions zal bij de lancering niet beschikbaar zijn op dit nieuwe apparaat. Integendeel, Stadia's debuut op de nieuwe Chromecast is uitgesteld tot een generiek 2021, zonder verdere details over de datum. De enige aanwijzing met betrekking tot de timing is dat Stadia in de eerste helft van volgend jaar beschikbaar moet zijn.

Google raakte niet eens uit balans door een directe vraag over te beantwoorden Twitter, gewoon aan te bevelen om op de hoogte te blijven van het onderwerp via sociale media.

De redenen voor het niet beschikbaar zijn van de service zijn onbekend en worden nog onbegrijpelijker wanneer de vaagheid van de antwoorden van Google wordt toegevoegd aan het werk van journalisten van De rand. In feite, door de redactie van Dit artikel ze zijn erin geslaagd Stadia aan het werk te krijgen op de nieuwe Chromecast.

Ondanks de release van dit nieuwe apparaat, chromecast Ultra het enige apparaat in de familie dat Stadia kan streamen.