In 2019 heeft de CEO van CD Projekt Red Marcin Iwiński kondigde hij aan - voor die van Jason Schreier Kotaku - dat het softwarehuis hij zou geen crunch-periodes hebben tijdens de ontwikkeling van Cyberpunk 2077. Welnu, volgens een getuigenis die door de bovengenoemde journalist is ontvangen, heeft het softwarehuis zijn woord misschien niet gehouden door een nieuwe cyclus van overuren op te leggen vóór de volgende release. November 16 2020. Maar laten we bij het begin beginnen:

Via een nieuw artikel gepubliceerd op Bloomberg, Meldt Schreier een titel die binnen een paar uur al de ronde van het internet heeft gehaald: "De uitgever van Cyberpunk 2077-bestellingen verschuift van 6 dagen per week voor release". Volgens de woorden van de journalist zou hij in het bezit zijn van een bepaalde e-mail, gestuurd door de directeur van de studio Adam Badowski aan zijn medewerkers, waarin deze aankondigt dat de titel ter goedkeuring naar Sony en Microsoft wordt gestuurd en dat het tijd is om de nieuwste bugs op te lossen voordat de game wordt gelanceerd.

"Vanaf vandaag is de hele studio in “overdrive”, de typische werkdruk en één dag in het weekend. Ik zal alle weerslag op mijzelf nemen voor deze beslissing, en ik weet dat dit in tegenspraak is met wat er over de crisis werd gezegd. En het is in tegenspraak met mijn vroegere zekerheden - die crunch zou nooit het antwoord moeten zijn. We hebben echter alle andere mogelijke middelen uitgebreid (de verschillende vertraging) om met de situatie om te gaan. "

Hoewel de extra werkdag wordt nog steeds betaald volgens de Poolse arbeidswet en impliceert geen cyclus van knarsen, een tweede e-mail aangekomen in Schreier - verzonden door a interne anonieme bron naar CD Projekt Red - vertelt hoe sommige personeelsleden hebben al ruim een ​​jaar meerdere overuren gemaakt, waarmee de bovengenoemde belofte van Iwiński werd verbroken.

Op dit moment wilde CD Projekt Red geen commentaar geven op de situatie, maar het is duidelijk dat het nieuws al van het ene deel van het netwerk naar het andere stuitert, waardoor debatten over het onderwerp ontstaan ​​en de community van fans wordt verdeeld. We kunnen het niet helpen, maar nodigen u uit neem alles met een tang - aangezien het nog steeds een gerucht is en anonieme bronnen - en om ons te blijven volgen voor updates over de kwestie.

BIJWERKEN - Het antwoord van Adam Badowski, leider van de CD Projekt studio, liet niet lang op zich wachten en bevestigde het nieuwe werkschema van 6 dagen per week. Badowski legde echter uit hoe het ontwikkelteam eens met de beslissing, niet alleen aankondigen dat de extra periode zal betaald worden, zal het hele team ook een aandeel van 10% in de winst van het bedrijf ontvangen in 2020.