De laatste Pokémon Direct gewijd aan de volgende DLC van Zwaard en schild Pokémon gewijd aan de nieuwe locatie van de Landa Corona, en die als hoofdthema's zullen hebben het avontuur de jacht op legendarische Pokémon.

De eerste twee aankondigingen waren gericht op Slowking van Galar en Dynamax-avonturen. Als de eerste een regionale variant is van de Slowpoke alternatieve evolutie (geïntroduceerd in 2e generatie) van het type Psycho / Poison, de tweede is een nieuwe coöp-spelmodus waarmee je kerkers kunt verkennen die besmet zijn met Raid Dynamax. Via deze modus is het ook mogelijk om verschillende legendarische Pokémon uit het verleden te vangen, waaronder Dialga, Giratina e Rayquaza.

Zodra je je reis in de Crown Rift hebt voltooid, is het mogelijk om deel te nemen aan de Galarian Star-toernooi, een nieuw Multi Battle-toernooi waaraan de meeste personages zullen deelnemen die je tijdens het avontuur tegenkomt.

Ten slotte bevat de volgende update een nieuw item: de Ability Patch. Met dit item kun je de vaardigheid van een van je Pokémon wijzigen en deze vervangen door die van hen Verborgen vermogen. Wie weet, misschien nu Scorebunny 6IV met de juiste aard iets zal tellen in competitieve gevechten.

De "Landa Corona" DLC zal vanaf volgend jaar beschikbaar zijn Oktober 22 2020. Voor de gelegenheid zullen Pokémon Sword en Shield opnieuw worden uitgebracht in winkels via een speciale bundel Game + DLC, verkrijgbaar in de volgende winkels November 11 2020.