Vorige week meldden we de intrekking van Michel Angel uit de game-industrie, om zich te concentreren op zijn passie als milieuactivist. Volgens een bericht van de Franse krant Liberation, de vader van Rayman en Beyond Good & Evil zou nog een ander figuur van zijn Ubisoft bemoeide zich met de beurt van misbruik die de afgelopen maanden het softwarehuis hebben betrokken.

Volgens het artikel, vertaald en gerapporteerd door de zeer vriendelijke gebruiker van ResetERA Orbulon, vóór Ancel's verrassingsaankondiging, was Libération aan het onderzoeken dietro le quinte van de productie van Beyond Good & Evil 2 gedurende 10 dagen. En volgens de verklaringen van 15 geïnterviewde medewerkers, in de afgelopen jaren het team het zou onlangs uit de pre-productiefase zijn gekomen, dankzij Ancel's verschillende persoonlijke recensies die niets anders hebben gedaan dan de productie vertragen en verschillende psychische stoornissen van werknemers veroorzaken.

“De video's voor E3 2017 zijn met de hand gemaakt, met haast, onder de controle van Michel. Maar uit die video werd duidelijk alles weggegooid. Ganesha City, waarvoor Ancel een dwaas detailniveau nodig had, is vier of vijf keer opnieuw gedaan. Hij is in staat je genialiteit te geven, te zeggen dat je idee goed is, en dan tijdens een vergadering alles te ontmantelen door je een stuk stront te geven, te zeggen dat je werk niets waard is en dan een maand niet met je te praten. Hij is een persoon met een creatief proces gebaseerd op erosie, de erosie van zijn visie en de erosie van de mensen om hem heen. "

Het lijkt er ook op dat er rond Ancel een soort van geheime organisatie van 18 mensen, in een poging de impact op het team te beperken. Bovendien zou Ancel worden beschermd door de CEO van Ubisoft Yves Guillemot, die het vertrouwen in de ontwikkelaar hernieuwde tijdens iinterne pagina's vond plaats eind augustus.

Kortom, nog een slechte zaak voor Ubisoft en vooral een diepgaande blik op Beyond Good & Evil 2 en zijn "onrustige ontwikkeling".