Voor het eerst gelanceerd als browser spel in 2001, RuneScape het was de eerste MMO die veel mensen probeerden. Sindsdien is er veel veranderd dat Old School RuneScape precies is gemaakt om spelers de emoties van het originele spel te laten herbeleven, een beetje zoals Wow Classic. Nu komt de game naar Steam.

Spelers kunnen een bestaand account koppelen om verder te spelen met hun personage.

Volgens de uitvoerend producent van RuneScape Mod Warden zullen toekomstige veranderingen inclusief "Verbetering van de eerste game-ervaring en leesbaarheid", evenals optimalisatie van de gebruikersinterface met betrekking tot "Tekst, inhoud, interactie en hitbox-grootte, engine en stabiliteitsverbeteringen". We herinneren je er ook aan dat er volgend jaar ook een mobiele versie zal verschijnen.

De Steam-versie van RuneScape wordt gelanceerd op 14 oktober terwijl Old School RuneScape in 2021 arriveert.