Baldur's Gate 3, de nieuwste RPG-titel van Larian Studios het is een week uitgesteld vanaf de geplande datum en zal de volgende keer worden vrijgegeven 5 oktober su Google StadiaStoom GOG. De aankondiging kwam van Larian zelf via een Tweet:

De redenen achter dit korte uitstel zijn simpel: het team is bezig met het afronden van de laatste fixes en bugfixes, heel gebruikelijk tijdens de polijstfase en zal proberen spelers aan te bieden de best mogelijke ervaring tijdens dag 1.

Ondertussen heeft de officiële Steam-pagina het volgende vrijgegeven eisen minima voor het spel:

OS: 10-bit Windows 64
Processor: Intel i5-4690 / AMD FX 4350
Geheugen: 8 GB RAM
Graphics: Nvidia GTX 780 / AMD Radeon R9 280X
DirectX: versie 11
Opslag: 70 GB beschikbare ruimte
Aanvullende opmerkingen: De standaard-API is Vulkan 1.1. / Directx11