De overname van Bathesda van Microsoft is waarschijnlijk het nieuws van de week, dat de effecten ervan zal blijven resoneren en spelers nog minstens een paar dagen zal laten discussiëren. Onder hen ook het voormalige hoofd van Id Software John Carmack hij wilde zijn zegje doen.

De oprichter van de smidse van Doom, Quake and Rage verborg zijn vreugde niet over wat er gebeurde, vooral niet na de verschillende rechtszaken die plaatsvonden tussen Oculus en ZeniMax in 2018. Bovendien heeft Carmack er veel vertrouwen in Microsoft en hoe de verschillende IP's in de toekomst zullen worden beheerd, in de hoop op de een of andere manier dichter bij het verleden te kunnen komen.

Dit heeft duidelijk zijn Twitter-feed opgeblazen, met allereerst verschillende fan-speculaties over eventuele opbrengsten uit het verleden. Commandant Keen.