Met de overname van Bethesda van Microsoftis de concurrentie tussen fans van de verschillende platforms weer aangewakkerd, beter bekend als Consoleoorlog. Dit keer verplaatst de confrontatie zich naar de portefeuilles van de bedrijven. Sommige fans van PlayStation in feite - in een duidelijke staat van woede of eenvoudig trollen - begonnen ze te vragen om de aankoop van verschillende softwarehuizen door Sony.

Een bijzonder geval en dat begon het economische shitstorm komt uit de groenblijvende ResetERA, waarin een bericht gemaakt door gebruiker Armadilo, schreeuwde om de aankoop van Capcom - dezelfde Capcom die een paar dagen geleden was heeft twee nieuwe Monster Hunter voor Nintendo Switch aangekondigd - proberen de volledige gebruiker te vertegenwoordigen met de handtekening "Wij de gamers". Onnodig erop te wijzen, maar de post was meteen gebombardeerd met memes en ironische antwoorden, waardoor het forumpersoneel wordt gedwongen sluit de discussie.