Het sensationele nieuws van de overname van Bethesda en Zenimax voor zeven miljard heeft het een belangrijke statistiek overschaduwd, groei van het aantal Xbox Game Pass-abonnees. 

Vanaf vandaag is de Xbox-abonnementsservice registreert 15 miljoen abonnees, vergeleken met 10 miljoen in de laatste enquête vijf maanden geleden. Een meer dan significante stijging, 50% meer gebruikers. 

Hoewel de redenen kunnen zijn grotendeels toe te schrijven aan de lockdown, wat dit soort abonnementen zeker aantrekkelijker heeft gemaakt, zouden deze resultaten in ieder geval deels ook het gevolg kunnen zijn van de uitbreiding van de catalogus.

Toevoegingen zoals Red Dead Redemption, Resident Evil 7 en Destiny 2 ze hebben zeker geholpen de Game Pass te laten groeien. Vergeet de opname van de streamingdienst voor videogames niet xCloud in het Ultimate-abonnement.

Microsoft kondigde deze maand ook aan dat ter begeleiding van de lancering van de Xbox Series X, ook EA Play (de opvolger van EA Access), wordt onderdeel van de Game Pass. En natuurlijk maakt het vooruitzicht om Bethesda- en Zenimax-games in de catalogus te zien, het vooruitzicht op een abonnement nog aantrekkelijker.