Met een op zijn zachtst gezegd verrassende en onverwachte aankondiging, kondigde Microsoft in de afgelopen minuten aan dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van ZeniMax Media, dat momenteel onder meer eigenaar is van het bedrijf Bethesda Softworks en daarmee de controle overneemt voor noem er een paar, van merken als DOOM, Fallout, The Elder Scrolls, Wolfensein en dus langverwachte titels, zoals het veelbesproken Starfield.

Het behoeft geen betoog dat er nog steeds duidelijkheid nodig is om beter te begrijpen wat deze overname op korte termijn zal inhouden, maar het is duidelijk dat het hebben van controle over zulke belangrijke teams en IP's absoluut een episode van astronomisch belang is, niet alleen in termen van economisch (de overeenkomst zou kost ongeveer 7,5 miljard dollar) maar ook van media-belang en uiteraard een intentieverklaring (of oorlog?) die niet onbelangrijk is binnen de videogamemedia.