Als u een van de weinigen bent die de Red de wereld di Fortnite su papaver, er is slecht nieuws: beginnen vanaf volgende week werkt het spel niet meer. In een advertentie uitgegeven oggi, epic Games bevestigde dat vanaf 23 september, de torenverdedigingsmodus "Zal niet langer speelbaar zijn op macOS".

De reden heeft natuurlijk te maken met het aanhoudende bittere geschil tussen Epic Games en Apple.

“Apple blokkeert Epic van het distribueren van games en patches op Mac, waardoor een einde komt aan ons vermogen om Fortnite: Save the World voor dit platform te ontwikkelen en aan te bieden. In het bijzonder zal onze aankomende versie v14.20 bugs brengen bij spelers die momenteel v13.40 hebben, wat resulteert in een zeer slechte ervaring ”.

Epic Games kan geen updates van zijn titels meer publiceren op Apple-apparaten. Save the World is gedoemd om vanaf volgende week te verdwijnen, terwijl Fortnite's Battle Royale-component zal leven als een soort tijdcapsule: voor de nabije toekomst zal het op Mac vergrendeld blijven om v13.40 te bouwen.

Spelers die tussen 17 september 2019 en 7 september 2020 een Founders- of Starter-pack hebben gekocht, komen in aanmerking voor een volledige terugbetaling. Dit geldt ook voor alle uitgegeven V-Bucks.