Pre-Orders voor Nvidia RTX 3080 en PlayStation 5 zijn al uitverkocht, na minder dan 24 uur de voorraden in veel van de digitale winkels van over de hele wereld zijn verdampt in de lucht en hoewel veel van de bestellingen afkomstig zijn van echte spelers die niet kunnen wachten om de koopwaar in handen te krijgen, zijn er een aantal gemaakt door speculanten door een reeks snuit.

Wat je in de afbeelding ziet, is UitsmijterAlerts, een programma dat automatisch meerdere bestellingen en kassa's aanmaakt en een kunstmatig verzoek genereert om de winkels te verstoppen. Er zijn er die laat opblijven om het te gebruiken en er zijn er die er gebruik van hebben gemaakt van Sony's blunder, die pre-orders een paar uur voor de ingestelde tijd opende, om slim te zijn en honderden videokaarten of consoles mee naar huis te nemen. De volgende stap? Verkoop de pre-orders op Ebay om het uitgegeven bedrag terug te krijgen.

Kortom, daarna Super Mario 3D All-Starsverpestten de scalpers de vieringen van de nieuwe generatie. Zal hetzelfde gebeuren met de Xbox Series X? We zullen zien.