Aangekondigd tijdens de laatste Sony Showcase, Devil May Cry 5 Special Edition komt op Next-Gen-consoles met een reeks verbeteringen voor de actietitel van Capcom, inclusief de veelgeprezen ray-tracingeen 120 fps-modusde legendarische horde-modus van Dark Knight en natuurlijk Vergilius als speelbaar personage. Hoewel consolegebruikers echter van het volledige pakket kunnen genieten, zullen pc-gebruikers een tijdje genoegen moeten nemen met de alom bekende "Vergil DLC".

Via een PR-release uitgegeven door de site Eurogamer, Kondigde Capcom aan heb op dit moment geen plannen met betrekking tot een huidige generatie pc- of consoleversie van de DMC V Special Edition, maar waarmee spelers op Steam, PS4 en Xbox One Vergil kunnen gebruiken als een betaalde DLC, die later beschikbaar is. Het is duidelijk dat dit persbericht niets anders deed dan de pc-gebruiker verder irriteren, die klaagt over ongerechtvaardigde nalatigheid van Capcom, gezien het potentieel van het platform.

En zoals elke controverse met betrekking tot gemiste poorten op pc, is de controverse verplaatst naar de Steam-beoordelingspagina, waar sommige gebruikers het verhaal een beetje te veel ter harte hebben genomen, recensiebom de titel. We zullen zien of deze kruistocht tot iets leidt, maar een lans breken ten gunste van pc-gamers, Het is niet de eerste keer dat Capcom gebruikers behandelt alsof ze een tweede categorie zijn.