De officiële wedstrijd van Call of Duty verlaat PlayStation 4 en gaat naar pc. Desondanks is het niet toegestaan ​​om een ​​muis en toetsenbord te gebruiken om te concurreren.

Het was de League zelf die het nieuws communiceerde, dat van kracht wordt vanaf het seizoen 2021:

“Vandaag kondigt de League aan dat ze haar competities voor profteams naar een hoger niveau tilt PC + controller vanaf het seizoen 2021. Dit betekent dat alle competitieve wedstrijden op pc worden gespeeld en dat spelers een door de League goedgekeurde controller moeten gebruiken. "

De beslissing lijkt vreemd, vooral in het licht van de vergelijking met andere competities van games van hetzelfde type, zoals Overwatch of CS: GO. Zowel de enorm populaire Overwatch League als Counter Strike: Global Offensive competitieve toernooien worden gehouden op pc en vereisen dat spelers muose en toetsenbord gebruiken. Gamers vinden deze invoermethode over het algemeen flexibeler, nauwkeuriger en geschikt voor competitieve FPS-gameplay.

Een mogelijke verklaring voor deze manoeuvre is dat mogelijk is gekozen voor 2021 transitie jaar. Een periode waarin i Professionele spelers van Call of Duty kunnen zich aanpassen aan de nieuwe bedieningselementen en op hoog niveau blijven concurreren met die waarmee ze gewend zijn te gebruiken. Als dat zo is, zou het eerste seizoen volledig op pc 2022 zijn.

Aan het einde van deze aankondiging voegde de League toe dat de Call of Duty Challenges overschakelen naar crossplay. De uitdagingen zijn de amateurbenadering van de competitie, die nieuwe spelers biedt. Wat betreft het echte competitieve circuit, zelfs in dit geval is het echter toegestaan ​​om alleen met de controllers te spelen.