Zoals een paar dagen geleden beloofd, zal Fortnite binnenkort veel esthetischer zijn. Bij de presentatie van de RTX 3000 GPU vorige week, Nvidia en Epic dat de technologieën van ray tracing en DLSS zou "binnenkort" ook op Fortnite aankomen. Dat "binnenkort" nu een datum heeft, de 17 september 2020.

Van reflecties tot schaduwen, van omgevingsocclusie tot globale verlichting, alles met betrekking tot licht in alle Fortnite-modi zal worden verbeterd door de introductie van deze technologieën. Reflecties op alle glanzende oppervlakken in het spel zullen nu veel realistischer zijn. De schaduwen rekken zich uit over het scherm en worden steeds minder duidelijk naarmate de lichtbron die ze genereert weggaat. Al deze veranderingen zouden het licht dynamischer moeten maken, ervan uitgaande dat je een console van de volgende generatie hebt, of een videokaart die krachtig genoeg is. 

En om het potentieel van hun nieuwe hardware te verkennen, werkte Nvidia samen met Epic aan de creatie van een exclusieve kaart voor de creatieve modus. In "RTX Treasure Run" landen spelers voor een museum en nemen deel aan een speurtocht. Elk gebied van de kaart, van een kamer vol spiegels tot een middeleeuws kasteel, is ontworpen om het potentieel van ray tracing te vergroten. Dit zou ook gebruikers van Creative Mode tevreden moeten stellen, die ze de afgelopen maanden hadden uitten hun frustratie bij gebrek aan updates en nieuwe toevoegingen.

Maar de verbeteringen zullen niet alleen de grafische sector van Fortnite raken. De technologie DLSS Nvidia zal de framesnelheid zelfs verbeteren met behulp van een neuraal netwerk aangedreven door kunstmatige intelligentie. Bovendien introduceert de volgende patch ook Reflex-technologie, de technologie van Nvidia die is ontworpen om latentie te verminderen.