Met een tweet en een kort artikel Twitch heeft zijn gebruikers dat in de maand september 2020 laten weten begint automatische advertenties te zien tijdens live shows, en niet alleen voordat de uitzending begint.

De tijden dat Twitch Prime je beschermde tegen advertentie-onderbrekingen op Twitch, zijn nu een vage herinnering. Advertenties zijn nu een constante voor iedereen die de streamingwebsite van Amazon bezoekt en is niet geabonneerd op alle kanalen die volgen.

Tot nu toe konden onderbrekingen echter slechts op twee manieren plaatsvinden: ofwel automatisch aan het begin van de live-uitzending, ofwel beslist door de streamer in het midden van de uitzending. Beiden waren in het economisch voordeel van de streamer, maar aanvankelijk hadden de makers van inhoud geen beslissingsbevoegdheid.

Maar nu wil Twitch introduceren een nieuw type advertentie: korte reclamevideo's die live shows onderbreken die al zijn begonnen, maar waarover streamers geen macht hebben.

Net als alle andere soorten advertenties zullen ook deze de streamer financieel ondersteunen, en ze verschijnen slechts voor een deel van de toeschouwers. Het artikel beantwoordt ook enkele twijfels die onmiddellijk door de community op Twitter zijn geuit.

Geabonneerde gebruikers, die vervolgens betalen voor een abonnement of hun gratis abonnement gebruiken dat wordt aangeboden door Prime Gaming, zullen ze deze advertenties niet zien, net als alle andere. Bovendien kunnen gebruikers zelfs tijdens deze advertenties het live in Picture-by-Picture blijven volgen, het kleine vakje dat boven de chat verschijnt.