Hoewel de PlayStation 5 Showcase, het evenement van morgen 16 september dat de laatste details van de nieuwe Sony-console zou moeten onthullen, nadert, de geruchten blijven elkaar achterna zitten. Het belangrijkste onderwerp van dit eerste onofficiële nieuws is natuurlijk de prijs.

Een van de bronnen van de geruchten is het gezaghebbende Amerikaanse persbureau Bloomberg. In feite heeft de financiële krant in een recent artikel de productieproblemen van Sony tijdens de pandemie onderzocht. Volgens rapporten, van de 15 miljoen eenheden die naar verwachting in maart 2021 klaar zullen zijn voor verkoop, Sony zal slechts 11 miljoen kunnen produceren. Een productieverlaging van bijna een derde, ondanks de aangekondigde toename van het aantal geproduceerde consoles tegen het einde van het jaar.

Het probleem achter deze productiedaling is een processorchip die problemen veroorzaakt en niet optimaal presteert. Deze situatie zorgde aanvankelijk voor angst voor een prijsstijging van de console door gebrek aan aanbod, maar het lijkt niet zo. In feite meldt Bloomberg in hetzelfde artikel andere geruchten met betrekking tot de kosten van de twee versies van PS5. De duurste, die met een disc-speler, zou in de buurt moeten zijn een prijs van $ 450, terwijl de digitale versie onder de $ 400 blijft. Als dit het geval was, zouden ze scherp geprijsd zijn in vergelijking met de Xbox-concurrentie, althans wat betreft de beter presterende versie.

Dit nieuws werd vervolgens bevestigd in sommige afbeeldingen die tegenwoordig op sociale media draaien. Zeker minder betrouwbare bronnen van Bloomberg, maar andere bronnen dan die van het bureau die de geruchten grofweg bevestigen.

We moeten gewoon wachten op morgen om 22:00 Italiaanse tijd, wanneer de prijs en de lanceringsdatum van de PlayStation 5 officieel worden gemaakt.