Tijdens de laatste Ubisoft vooruit vorige week gehouden, presenteerde de Franse uitgever verschillende nieuws over Onsterfelijken Fenyx Rising, voorheen bekend bij het publiek onder de naam Goden & Monsters. 

Het lijkt erop dat de radicale naamswijziging die door Ubisoft in het project is aangebracht, het resultaat is van een juridisch geschil met Monster Energy, zoals uitgelegd door de youtuber Hoeg Law, juridisch expert op het gebied van videogames.

Volgens wat er uit de Website van het United States Patent and Trademark Office, Ubisoft had het merk Gods & Monsters in juni 2019 geregistreerd, maar in januari van dit jaar zou het energiedrankbedrijf tegenover tot registratie, aangezien ze ervan overtuigd was dat de gelijkenis tussen de namen van de merken tot verwarring bij het publiek en dus tot economische schade voor het bedrijf zelf kon leiden.

In mei 2020 heeft Ubisoft reageerden tegen Monster Energy, waarbij alle beschuldigingen werden afgewezen, maar het lijkt erop dat de actie van Monster nog steeds effect had, aangezien het project, zoals we weten, in september definitief een andere naam kreeg.