Na geruchten over een mislukte deal voor terugkeer van Bungie onder de vleugels van Microsoft, komt de scherpe ontkenning van de CEO van het softwarehuis.

In de dagen dat er in de GamerBeat-podcast een gerucht de ronde deed over Microsoft en Bungie. Volgens het onbevestigde nieuws de makers van Destiny zouden een onderhandeling hebben gevoerd om opnieuw door Microsoft te worden gekocht. Het bedrijf was in feite al in 2000 overgenomen door het bedrijf van Bill Gates en herwon na zeven jaar zijn onafhankelijkheid.

De onderhandelingen zouden nog steeds zijn overgeslagen vanwege de verzoeken van Bungie, die Microsoft buitensporig vond. Eurogamer had het nieuws ook opnieuw gelanceerd door andere onafhankelijke bronnen dan die van GamerBeat te citeren.

De ontkenning kwam echter gisteren. Een droge tweet van Pete Parsons, CEO van Bungie, ontkende alle onderhandelingen als directe reactie op het nieuws dat de ronde deed.

Een woordvoerder van Bungie verdiepte zich toen in het onderwerp, het nieuws brandmerken als speculatie. Jeff Grubb, die aanvankelijk de eerste geruchten verspreidde, wilde graag benadrukken dat hij niet bedoelde dat er officiële stappen in de richting van de overname waren gezet, maar dat hij doelde op eenvoudige informele onderhandelingen.

Zelfs zonder deze mislukte deal, het is echter geen goed moment voor Microsoft, die zelfs de mogelijkheid van krijg je handen op TikTok.