Na het sluiten van Mixer en een kort bezoek aan YouTube keert de beroemdste streamer ter wereld terug naar het platform dat het heeft gelanceerd. Nee.inja heeft een exclusieve meerjarige deal getekend met Twitch. 

Het was 2016 toen Beam, een streaming-site die nog in de kinderschoenen stond, door Microsoft werd gekocht om te concurreren met Twitch, de onbetwiste leider in de sector. Het platform werd volledig vernieuwd, te beginnen met de naam die veranderde in Mixer. Na een paar jaar van bescheiden succes, in 2019 besloot Microsoft om veel meer in het project te investeren. Achter de forse vergoeding trouwde Tyler "Ninja" Blevins op Mixer, gevolgd door andere streamers die op vergelijkbare manieren overtuigd zijn.

Ninja en Shroud zijn gratis agenten omdat Microsoft Mixer - Business Insider vermoordt
Ninja op de persconferentie om zijn overstap naar Mixer te onthullen

Maar we weten allemaal hoe het verhaal eindigde. Ninja neemt slechts een deel van het enorme publiek dat hij op het Amazon-platform had verzameld met zich mee, Mixer blijft worstelen tot in juni 2020 Microsoft hijst de witte vlag en verkoopt alles aan Facebook Gaming. 

Voor streamers onder contract is het allemaal gratis. Maar als anderen onmiddellijk terugkeren naar Twitch, aarzelt Ninja. Hij begint zijn inhoud naar YouTube te brengen, maar ondanks het succes filtert hij geen aankondiging van een overeenkomst tussen Google en de streamer.

We komen eindelijk gisteren aan, 13 september, wanneer Blevins aankondigt dat hij een overeenkomst heeft om terug te keren naar Twitch. Tweede zijn eigen verklaringen:

“Ik vind het geweldig om terug te zijn als een fulltime streamer en weer in contact te komen met mijn gemeenschap. Ik heb veel nagedacht over welk platform ik moet kiezen en Twitch heeft bewezen de beste te zijn in het ondersteunen van dit proces, en ook het meest attent op mijn toekomstige doelen. In dit nieuwe hoofdstuk zal ik er mijn doel van maken om meer aandacht te vragen voor minder bekende streamers. "

Trekken zelf, in de woorden van Michael Aragón verwelkomde de terugkeer van Ninja:

“Tyler is een iconisch figuur in de gamingwereld en de impact die hij heeft gehad op zowel de industrie als de gamingwereld is indrukwekkend. Gamen - en alle mensen die ervan houden - wordt ook door Tyler erkend door de meer traditionele media, en we weten dat dit nog maar het begin is "

De details van de nieuwe overeenkomst zijn geheim, maar als het in overeenstemming zou zijn met de geruchten over het contract dat Ninja nu meer dan een jaar geleden met Mixer ondertekende, we zouden spreken van cijfers in de tientallen miljoenen dollars.