De terugkeer van de saga van Baldur's Gate nadert e piano piano Larian Studios onthult steeds meer details over de titel-erfgenaam van de grote rollenspellen van de vorige eeuw.

Volgens de traditie zal de speler zelfs in het derde hoofdstuk, door zijn keuzes, een reis kunnen maken door het dichte netwerk van plots en eindes waaruit elke missie zal bestaan. Maar het respecteren van de traditie voor Larian betekent niet dat we negeren hoeveel de gamingwereld de afgelopen twee decennia is veranderd. Baldur's Gate 3 zal in feite een integratie hebben met Twitch, waardoor kijkers kunnen communiceren met het spel en de keuzes van het personage.

Deze nieuwe functie werd onthuld in de Steam Developer Update 10 september. Het mechanische werk is eenvoudig: elke regel van de dialoog heeft een nummer toegewezen dat kijkers kunnen gebruiken om te stemmen. Als dit de gebouwen zijn, zou het me niet verbazen als er binnenkort een "Twitch Plays Baldur's Gate 3" wordt geboren.

In dezelfde update onthulde Larian ook nieuwe filmpjes en legde hij uit hoe multiplayer zal werken. Baldur's Gate 3 zal beschikbaar zijn in vroege toegang vanaf 30 september PC via Steam en op Google Stadia. Ondanks de geruststelling van Larian zijn veel fans bezorgd dat de game vanaf het allereerste begin al voor de volle prijs zal worden verkocht.