Het was juni 2020 toen, uit het niets, tientallen beschuldigingen en getuigenissen van sommige slachtoffers van seksueel of lichamelijk misbruik binnenin Ubisoft. In de loop van de tijd is de lijst geleidelijk uitgebreid zonder enige vorm van antwoord van het Franse bedrijf. En maanden na het evenement, dicht bij de laatste Ubisoft vooruit, de CEO Yves Guillemot gaf commentaar op het incident met een videoversie.

Naast het onderwerp "intern misbruik", met daaropvolgende excuses aan de slachtoffers door Guillemot, sprak de CEO van Ubisoft vervolgens over de recente controverses over Tom Clancy's Elite Squad en het symbool met gebalde vuisten biedt volledige ondersteuning aan gelijkheidsbewegingen zoals de Het leven van zwarte mensen is belangrijk, die beweert een donatie te hebben gedaan aan NAACP Juridisch Verdedigings- en Onderwijsfonds.

Ten slotte, om een ​​meer "open en inclusieve" werkomgeving te bevorderen, Guillemot heeft $ XNUMX miljoen extra uitgetrokken om het interne wervingsprogramma van Ubisoft te verbeteren.