Laten we teruggaan naar motoren en racegames. Na het indienen van de Project Cars 3 en Inertial Drift-oefeningen, gaan we vandaag van vier naar twee wielen met Rijd 4, het nieuwste hoofdstuk in de serie motorsimulaties ontwikkeld door het Milanese softwarehuis Mijlpaal, dit keer in nauwe samenwerking met de fabrikant Yamaha.

De wegtest van de titel werd namelijk voorafgegaan door een online ronde tafel tussen de krant TeamVVV, de producent van Milestone Luigi Crocetta, de marketingdirecteur van Yamaha Paolo Pavesio en de Bridgestone Engineering Manager Fabian Francois. In deze mini-conferentie werden de innovaties van Ride 4 besproken en gepresenteerd.

Het doel van beide partijen, vooral nadat ze al drie hoofdstukken hebben ingepakt, is vrij eenvoudig: bied zijn spelers de ultieme motorsimulatie. Om dit te doen, zijn er nieuwe toevoegingen en verfijningen aangebracht aan elk aspect van de productie. Hier bekijken we enkele van de functies die beschikbaar zijn in deze preview-build en zien we of Ride 4 de basis kan leggen om alle motorrijders en fans te plezieren.

Een kleine pauze bij pitstops

Voordat we in de strijd springen en vechten voor pole position, legt de "simulator-etiquette" een kleine omweg op aan de spelinstellingen. Als je eenmaal de juiste balans tussen de audioniveaus hebt gevonden en de perfecte grafische configuratie hebt gevonden die de perfecte balans tussen prestaties en natuurgetrouwheid kan bieden, is het tijd om op pad te gaan en de game-ervaring te kiezen die bij mijn behoeften past. Als arcadespeler geef ik toe dat ik het liefst de meeste hulpmiddelen activeer, om me vooral te concentreren op het moment van remmen en het traject van het voertuig. Aan de andere kant laat het menu gewijd aan het afstemmen van motorfietsen ruimte voor afwisseling en experimenteren van verschillende rijbenaderingen.

Maar alleen rijden is niet genoeg, er is ook stijl voor nodig en daarom komt de redacteur van de berijder ons ontmoeten. Binnenin vinden we kleding van verschillende merken en categorieën in de sector - van pakken voor amateurmotoren tot professionele, zelfs pakken die geschikt zijn voor motorcross - klaar om te worden gecombineerd in combinaties variërend van voldoende tot Frankesteijns.

Rit 4: de testrit

Zodra het voertuigbeheer is ingediend, is het tijd om de controller te nemen en jezelf op de best mogelijke manier vertrouwd te maken met de bedieningselementen van Ride 4: door een superpresterende fiets te nemen, deze 200 kilometer per uur naar een verraderlijke haarspeldbocht te brengen en deze tegen de bewaker te laten botsen rail (ook bekend als "Het Mario Kart-syndroom"). Serieus, het eerste uur van spelen is altijd dat van het testen van de verschillende mogelijke combinaties. En hoewel ik je kan vertellen over de beschikbare circuits - de meeste zijn opnieuw gemaakt door het circuit te scannen - en de selecteerbare fietsen - ook opnieuw gemaakt door middel van 3D-scannen of zelfs volgens de originele ontwerpen van de fabrikanten - heb ik het liever over de sensaties. wat Ride 4 geeft.

Rijden op Ride 4 is leuk en lonend, zelfs na de dertigste en verderfelijke val. Of het nu gaat om het rijden op een Harley-Davidson of een Kawasaki, elke race test de reflexen en besluitvormingsvaardigheden van de speler: wanneer te remmen, wanneer en hoe te sturen en vooral, al dan niet in te halen. Aan deze factoren worden ook toegevoegd banden- en brandstofbeheer tijdens 'Endurance'-races, waar strategie en geduld de enige tools zijn die de speler naar het podium kunnen katapulteren. Naast deze uithoudingsraces bevat deze proefversie de klassieke modi “Single Race” en “Time Trial”, die beide handig zijn voor het testen van de motoren en het dynamische weersysteem. Deze laatste biedt verschillende opties om de tijd van de race al vanaf de startlijn of in de loop ervan te beheren. En als het je echt niet lukt om niet de juiste situatie te vinden om je piloot te laten zien, kun je met de terugspoel- en fotomodus en de opties voor postproductie de meest opwindende momenten of de meest gênante mislukkingen die tijdens de ras.

Ten slotte, deze eerste ervaring op Ride 4 bleek interessant te zijn. Het is zo duidelijk als Milestone heeft de kwalitatieve lat hoger gelegd, waarin een evolutie wordt voorgesteld van de formule die jaren geleden door Polyphony Digital in de praktijk werd gebracht in die Tourist Trophy die op PS2 werd uitgebracht, waardoor het naar het simulatieniveau werd gebracht. Echter, vóór de officiële release op 4 PlayStation, Xbox One en pc, zou het beter zijn om enkele van de technische gebreken op te lossen. Allereerst, botsingsbeheer - te "explosief", zelfs als de fiets net de rand van de baan raakt - kunstmatige intelligentie een beetje naïef in sommige omstandigheden en enkele grafische details van de achtergrond van sommige nummers, te verbeteren tijdens het polijsten.