AppelIn de afgelopen weken is de discussie over de maatregelen van deApple's App Store inhoudingen te restrictief voor gaming in de cloud. Vooral van Microsoft, dat zijn stem had verheven nadat het zijn service had opgegeven xCloud op de apparaten van het Cupertino-huis.

De dingen lijken nu te zijn veranderd: Apple heeft in feite de regulering van de App Store herzien, waardoor cloud-gamingplatforms met een abonnement op de markt komen. Geïnteresseerde bedrijven zoals Microsoft, Sony, Nvidia en Google zullen daarom hun diensten kunnen verlenen, op voorwaarde dat elke voorgestelde titel zijn eigen speciale applicatie in de winkel heeft, compleet met beoordelingen en recensies zoals het geval is voor alle andere. Eenmaal gelanceerd, zullen ze naar alle waarschijnlijkheid verbinding maken met het streamingplatform en het spel starten.

“Games die worden aangeboden door een streaming-gameservice die via een abonnement wordt aangeboden, moeten rechtstreeks uit de App Store worden gedownload en moeten zo worden gestructureerd dat dubbele betalingen door abonnees worden voorkomen. Ze mogen niet-abonneeklanten niet benadelen " we lezen in de nieuwe richtlijnen gepubliceerd in het gedeelte "Ontwikkelaar" van de officiële website.

Volgens Apple kunnen serviceproviders hierdoor een app met hun catalogi publiceren en vervolgens de bijbehorende applicatie voor elk afzonderlijk spel. De verhuizing wordt gedefinieerd als een bewustwording van het bedrijf over hoe gebruikers de manier veranderen waarop ze de wereld van entertainment gebruiken en ermee omgaan.

Hoe de verschillende marktpartijen de nieuwe maatregelen zullen accepteren en of deze voldoende zullen zijn om terug te trekken, is echter nog maar de vraag.