Shenmue: de animatieShenmue wordt een anime. Een samenwerking tussen Crunchyroll e Adult Swim zal in feite leiden tot de geanimeerde transpositie van de beroemde saga die in 1999 op Sega Dreamcast begon, de officiële titel zal zijn Shenmue: de animatie. De geruchten over een project gerelateerd aan de Yu Suzuki-serie hadden elkaar de afgelopen dagen al achtervolgd, dankzij enkele vorderingen van de beroemde insider Dusk Golem, en hebben vandaag bevestiging gevonden.

Crunchyroll heeft aangekondigd dat het een serie van 13 afleveringen heeft gepland, met animaties van Telecom Animation Film (Tower of God). De regie wordt toevertrouwd aan Chikara Sakurai (One Punch Man Seizoen 2), terwijl Yu Suzuki, de maker van de videogamesaga, uitvoerend producent zal zijn.

Meer informatie over Shenmue: de animatie wordt vandaag verwacht tijdens de Crunchyroll Expo paneel online die wordt gehouden vanaf 21 uur Italiaanse tijd.